Tilbage til opskrifter

Knuste Kartofler med Timian og Parmesan

Knuste Kartofler med Timian og Parmesan

Introduktion

Gyldne sprøde kartofler med smag af timian og parmesan – en perfekt partner til de fleste slags kød. Jeg bruger her timian, men krydderierne kan varieres efter ønske – prøv dem med basilikum, hvidløg eller paprika. Do What Tastes Right!

Fremgangsmåde

Trin 1

Rens og evt. skrub kartoflerne.

Trin 2

I en gryde med vand, tilsæt kartofler og 1 tsk salt.

Trin 3

Bring i kog og lad kartoflerne koge i 12-15 minutter alt efter størrelse til de lige nøjagtigt er gennemkogte.

Trin 4

Dræn vandet fra.

Trin 5

Tænd ovnen på 220º

Trin 6

Fordel kartoflerne i et ildfast fad eller en bradepande med bagepapir.

Trin 7

Med bunden af et glas eller lignenede, tryk kartoflerne en smule flade, så de knuses.

Trin 8

Pensl kartoflerne med smeltet smør. Drys salt og herefter hhv. revet parmesan og timian.

Trin 9

Sæt kartoflerne i ovnen til de er gyldne og sprøde. Server mens varme.