Introduktion
Cruffins kommer af en kombination af croissant og muffin. Disse “kanelsnegle” er super nemme at lave og smager helt fantastisk. Sprøde. luftige og søde med en lækker smag af kanel.
Jeg bruger her frisk butterdej – det passer perfekt i størrelsen til 8 styk cruffins.
Fremgangsmåde
Trin 1
Tænd ovnen på 175°.
Trin 2
Rul butterdejen ud. Fordel smørret på dejen og smør det ud i et tyndt lag. Det er vigtigt at smørret er stuetemperatur – ellers risikerer butterdejen at gå i stykker.
Trin 3
I en skål, bland sukker og kanel godt. Fordel det jævnt udover dejen. Gem evt. en skefuld til senere. Efterlad gerne lidt dej på hver “langside” uden kanelsukker, det hjælper når dejen skal rulles sammen.
Trin 4
Skær herefter dejen igennem på langs. Det letteste er at bruge en pizzaskærer, men en kniv kan også bruges.
Trin 5
Rul herefter dejen sammen på langs til to pølser. Start fra midten, så kanten med kanelsukker er i midten. Skær så hver pølse i to.
Trin 6
Herefter skæres de fire pølser over på langes.
Trin 7
Rul nu hver af de 8 halve pølser til en snegl og fold den tynde ende ind mod midten. Drys dem med lidt kanelsukker, hvis du har gemt lidt fra tidligere. Fordel dem i en muffinform.
Trin 8
Bag cruffinsene ved 175° i 25-30 minutter til de er gyldne. Lad dem køle ned i mindst 10 minutter før de spises – den karameliserede sukker er meget varm.
Trin 9
Imens blandes flormelis med varmt vand til en glasur. Fordel den over de afkølede cruffins og nyd dem.