Introduktion
Virkelig lækker kage som er blød kage i bunden toppet med et sprødt lag med smag af kanel.
Den her type kage fik jeg først gang i USA og har været pjattet med den siden. Den går under forskellige navne alt efter hvor man køber den – mange steder hedder den “Crumb Cake” mens den andre steder bla. går under navnet “Coffee Cake”. Ikke at der er kaffe deri, men nok fordi den går virkelig godt til en kop god kaffe.
Skal man sammenligned den med en dansk kage, så er det tætteste nok en Drømmekage fra Brovst. Her er toppingen dog uden kokos og mere fast og kageagtig.
Fremgangsmåde
Trin 1
Tag æg og smør ud af køleskabet i god tid, så de når at komme tæt på rumtemperatur.
Trin 2
Start med at lave toppingen. Bland brun farin, sukker, kanel og salt godt sammen i en skål.
Trin 3
Smelt smørret ved lav varme og bland det med sukkerblandingen.
Trin 4
Hæld hvedmel i og bland det forsigtet med en gaffel, til det er kun lige er samlet. Det skal stadig være klumpet. Stil det til side.
Trin 5
Nu laves selve kagen.
Start med at blande hvedemel, bagepulver, salt og vanillesukker godt i en skål.
Trin 6
I en anden skål, pisk det bløde smør og sukkeret godt sammen til en lind masse.
Trin 7
Tilsæt æg og creme fraiche og bland det godt sammen. Massen kan godt se ud som om den er splittet – det gør ikke noget.
Trin 8
Mix herefter melblandingen deri. Bland kun til det lige er samlet til en ensartet masse.
Trin 9
Fordel massen i et smurt ildfast fad (ca 25×35 cm).
Trin 10
Fordel nu toppingen ud over kagemassen – brug evt. fingrene til at smuldre det ud i et jævnt lag. Tryk det let fast.
Trin 11
Bag kagen ved 175° (uden varmluft) i 45-50 minutter – tjek efter 40 minutter ved at stikke en trætandstik i kagen. Når den kommer ren op igen, er kagen færdig.
Trin 12
Lad kagen køle ned i mindst en time før servering.