Tilbage til opskrifter

Pommes Anna Sous Vide

Pommes Anna Sous Vide

Introduktion

Klassiske Pommes Anna består af tynder skiver kartofler lagt i lag med smør og evt. krydderier for så at blive tilberedt i ovnen, nedkølet under pres, skåret i firkanter og stegt. Det er en fantastisk lækker måde at servere den simple kartoffel, og de skal gerne laves i forvejen, så man blot stege dem inden servering. Perfekt til når man har gæster, så man slipper for at stå for længe i køkkenet.

Jeg har her lavet Pommes Anna i sous vide. Det fungerer fantastisk og sparer en del trin i den traditionelle tilberedningsmetode.

Fremgangsmåde

Trin 1

[@portabletext/react] Unknown block type "image", specify a component for it in the `components.types` prop

Start med at skære bagekartoflerne i firkanter, således al skrællen er væk. Kartoflerne skal gerne være nogenlunde samme højde, så pakkes de bedre og tilberedes mere ensartet.

Trin 2

Skær kartoflerne i tynde skiver på den lange led. Dette gøres bedst på et mandolin-jern, men kan alternativt gøres i hånden med en skarp kniv. Forsøg at få skiverne skåret i samme tykkelse.

Trin 3

Smelt smørret og pensl hver skive kartoffel med lidt smør, og drys med lidt salt mellem hvert lag. Husk at stable dem i den orden, de blev skåret, så er man sikret, de passer sammen til en fin firkantet blok.

Trin 4

Vakuumpak kartoffelstakkene og tilbered sous vide ved 85° i to timer. Man kan sagtens pakke flere kartofler i samme pose, tilberedningstiden er den samme, så længe de kun ligger i ét lag.

Trin 5

Når kartoflerne er færdigtilberedt tages de op af vandet, og lækkes på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.

Trin 6

Inden servering skal kartoflerne steges – det kan gøres i ovn eller på pande. Jeg foretrækker at stege dem på en pande med lidt olie i 3-4 minutter pr side, til de er gyldne og dejligt sprøde udenpå.

Trin 7

Server dem som tilbehør til et lækkert stykke oksekød eller kylling. Velbekomme!

Tips

Der er en del spild ved klargøring af kartoflerne. Alternativt kan man skrælle kartoflerne først, skære dem i firkanter, og bruge det resterende til eksempelvis en kartoffelmos således, at man serverer to slags kartofler som tilbehør til retten.