Introduktion
Man kan ikke sige Thanksgiving uden også at sige Pumpkin Pie.
Desserten er nærmest lige så fast en tradition i de amerikanske hjem som kalkunen. I USA laves den ofte med græskar på dåse, det giver et glimrende resultat, men hvis den lige skal være lidt ekstra lækker, så lav den på frisk græskar som her.
Fremgangsmåde
Trin 1
Start med tærtedejen. Skær smøret i små stykker og bland det godt med mel – brug evt. en røremaskine eller foodprocessor.
Trin 2
Tilsæt vand og salt og ælt sammen. Undlad at ælte længere end højest nødvendigt.
Trin 3
Rul tærtedejen ud og læg den i et smurt tærtefad. Pres den ud så den dækker det hele. Skær overskydende dej af. Prik huller i dejen med en gaffel.
Trin 4
I en skål, bland sukker, farin, salt, kanel, muskatnød, ingefær, græskarpuré, fløde og æg til en ensartet masse.
Trin 5
Hæld græskarblandingen i formen med dej så den fordeler sig jævnt.
Trin 6
Bag tærten ved 220c i 15 minutter, sænk temperaturen til 175c og bag i yderligere ca. 40 min. til tærten er fast.
Trin 7
Lad tærten køle ned og servér med flødeskum – gerne iblandet en smule vanilesukker og flormelis. Velbekomme!
Tips
Hvis du ønsker at lave din egen græskarpuré, så gøres dette af 1-2 Hakkaido-græskar.
Skær græskarene i kvarte og fjern kerner og tråde med en ske. Læg kvarterne i et ildfastfad med en smule vand i bunden og bag dem i ca. en time ved 200°, til kødet er blødt nok til at kunne moses med en gaffel.
Skrab kødet ud af skrællen, og blend det med en stavblender til en puré. Lad det køle ned.