Introduktion

Tomatpulver er rigtig godt som krydderi på kartofler, i dejen til madbrød eller til at lave dip. Det kan også tilsættes dejen, når der skal laves pizzasnegle eller pølsehorn til børnene eller give farsbrødet ekstra smag uden at gøre det vandet.

Fremgangsmåde

Trin 1

Tomaterne skylles og skæres i skiver på 2-3 mm. Dette gøres bedst med et mandolinjern, da dette sikrer ensartet tykkelse og dermed samme tørringstid, men det kan også gøres med en skarp kniv.

Trin 2

Fordel skiverne på bakkerne til dehydratoren så de ikke overlapper.

[@portabletext/react] Unknown block type "image", specify a component for it in the `components.types` prop

Trin 3

Giv tomatskiverne ca 6 timer ved 50 grader eller til de er tørre nok til at knække.

[@portabletext/react] Unknown block type "image", specify a component for it in the `components.types` prop

Trin 4

Blend de tørrede tomatskiver til pulver.

Trin 5

Opbevar pulveret i lufttæt beholder.

Tips

Brug tomatpulveret som krydderi på smøreosten eller mozzarellasalaten. Smagen er meget koncentreret – smagen fra 1 kg tomater bliver komprimeret ned i 50-60 gram pulver.